BeriCa Massage Falkenberg mobil

Om BeriCa

Jag som driver BeriCa heter Berit Carlsson.

Efter att jag arbetat hel- och halvtid i 35 år på ett foderföretag med laboratoriegöromål, tyckte jag att det var dags att prova något annat. Hade även ett skyddsombudsuppdrag på min arbetsplats och tyckte det var intressant med dessa frågor. Idag är det inte bara arbetsställningar och tunga lyft som är viktigt, utan även den psykosociala arbetsmiljön som påverkar oss hur vi mår i vårt arbete. Även i vårt vardagsliv och vår fritid är det viktigt att vi trivs och mår bra.

Våren 2000 utbildade jag mig till diplomerad massör och direkt efter gjorde jag min certifiering. Vid årsskiftet 2000-2001 startade jag upp mitt företag BeriCa Massage. Jag hade läst in 3-årigt gymnasium på KomVux några år tidigare, med Företagsekonomi som inriktning, vilket ju kom väl till pass i starta eget-processen.

Som yrkesutövare arbetade jag bl.a. som SPA-terapeut på ett SPA-hotell men numera arbetar jag heltid hemma på min mottagning BeriCa massage. Här utför jag massage både i förebyggande och behandlande syfte.

Våren 2001 gick jag för Birgitta Larsson i Lidköping och utbildade mig till beröringspedagog i Taktil Stimulering.

2003 gick jag bindvävsutbildning för Ralf Ivarsson på GGI, Surte. Diplomerades.

Därefter har jag kompletterat med tre-årig basmedicinutbildning, godkänd av KAM (Komplementär och Alternativ Medicin).

2007 läste och prakticerade jag 5 steg i Idrotts och ortopedmedicin, Malmö IMC.

Senast licentierades jag till kostrådgivare enligt LCHF, MF-utbildn. 2008.

Mitt mål är att hela tiden utvecklas och förkovra mig i min yrkesgärning.

Min inriktning är att kunna hjälpa på vägen, att ödmjukt ta hänsyn till mottagarens önskemål, att bjuda på lugn och harmoni i mina behandlingar.

I vårt oftast stressiga samhälle, är det verkligen viktigt att vi unnar oss tid att ta hand om oss själva, helst innan vi går in i väggen. Oftast skyller vi på att vi inte har tid, men det är då vi bör tänka till.