BeriCa Massage Falkenberg mobil

Klassisk massage

Helkroppsmassage   80 min 600 kr

Halvkroppsmassage 45 min 450 kr

Om klassisk massage

Massage är en urgammal behandlingsmetod som praktiserades av kineserna redan före Kristi tid. Per-Henrik Ling utarbetade den Svenska Klassiska Massagen i början av 1800-talet. Den utförs med olika grepp, i uppvärmande syfte och för att gå djupare ner i muskulaturen. Också med pressur (ett konstant tryck) på t.ex. en myos (muskelknuta), och även töjning av muskeln.

Monotona och ensidiga arbetsmoment, tunga lyft eller ansträngande arbeten, kan ge spänningar i musklerna. Men stress är kanske den största orsaken till spända och värkande muskler. Blodgenomströmningen fungerar ej så bra då.

Genom massagen ökas blodcirkulationen och syresättningen och näringsupptagningen förbättras i muskeln. Återhämtningen normaliseras och musklerna blir mjuka, elastiska och mer uthålliga.

Blodvolymen och värmen ökar kapillärernas användning.

Lymfcirkulationen påverkas och utsöndring av vätska och slaggprodukter ökar. Det är därför viktigt att dricka mycket vatten efter en behandling.

Massage har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang.

Lika viktigt som mat och rörelse är för kroppen, är vila och lugn och ro också. Och ännu större betydelse har detta för hjärnan.

Massage är väldigt avslappnande. En känsla av allmänt välbefinnande skapas och mental stress minskar. Det är faktiskt så här bra man kan må! Vi behöver koppla av ibland, för att komma till eftertanke och lyssna på kroppens signaler.

En djupare och lättare andning gynnas och immunförsvaret stärks.

Välkommen att kontakta mig för mer information eller bokning!