BeriCa Massage Falkenberg mobil

Bindvävsmassage

Mixmassage - 80 min 600 kr

Halvkropp -    60 min 550 kr

Bindvävsmassage - vad är det?

Bindväv är kroppens mest utbredda vävnad. Ben- och muskelhinnor, hinnor som omsluter organ, ledkapslar, leder och senor består av kollagén bindväv.
 

Bindväven har stor betydelse för kroppens ämnesomsättning och immunförsvar. Den påverkar transporten av näring, syre, hormoner, koldioxid och slaggämnen på sin väg mellan blodet och målorganet.
 

Bindväv är också ett reparationsmaterial i kroppen som skall laga en skada och inte bryr sig om hur det ser ut, utan framför allt ser till att skadan blir lagad så starkt som möjligt, vilket leder till att ärrvävnad fylls ut med fler bindvävstrådar än nödvändigt. Detta kan kännas stelt och stramt.

Vad är det som händer?

Genom bindvävsdrag på huden via underhuden, kan man därför nå på djupet. Avspänningen fortplantar sig via nervsystemet, genom bindväv som blivit alltför kompakt. Bindvävstrådarna dras isär med hjälp av fingerdragen, vilket gör att cirkulationen ökar och slaggämnen kan frigöras.

Vid bindvävsmassage samtalar vi egentligen med nerverna för att sänka graden av nervspänning. Muskelspänning eller kramper kan finnas både invärtes i form av astma, gallkolik, njurkolik el. menstruationskramper och utvärtes i form av spänningar och kramper i axlar, rygg el. höfter.

Bindvävsmassagens tanke är att arbeta inifrån centrum via det centrala nervsystemet och ut i kroppen, för att få ut det syrerika blodet från hjärtat. Kan jämföras med klassisk massage där muskelknådningar ökar effekten på blodflödet in mot hjärtat.

Övriga effekter man kan uppnå är:

Ökad rörlighet, ökad elasticitet i huden, ökad cirkulation och slaggutsöndring, smärtlindring. Bindvävsmassage kan tillämpas vid tex. reumatiska sjukdomar.

Välkommen att kontakta mig för mer information eller bokning!